Započinje Vukovar Art festival

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na istoku Hrvatske, od 29. lipnja pa do 1. srpnja, pod motom „teče i spaja“ održava se Dunav Art festival. Kako je rečeno na konferenciji za novinare održanom tim povodom festival će se održavati u Vukovaru,  Erdutu i Kopačkom ritu. Festival započinje izložbom šest umjetnika iz Graza, ppd nazivom „Grički elementi“,  koja će biti otvorena u Gradskom muzeju u Vukovaru. Prema programu festivala u Vukovaru će biti održani koncerti klasične i jazz glazbe, u Baranji etno i jazz glazbeni nastupi kao i eno-gourment predstavljanja Podunavlja dok će u  Erdutu biti održana degustacija vina i koncert Groove Up/Zdenka Kovačića & Green house blues Banda. Jedan od inicijatora festivala Zlatko Petrović rekao je kako će festival približiti podunavske zemlje Hrvatskoj i to kroz glazbu, enologiju i gastronomiju.

„Festival promiče vrijednosti koje Hrvatska, kao podunavska zemlja, ima u tim područjima. Okupljanje posjetitelja uz kvalitetan jazz, klasiku, rock and roll te uz probrana jela temeljena na sastojcima Podunavlja i vina podunavskih zemlja veliku su potencijal za turistički razvoj hrvatskog Podunavlja. Dunav inspirira od svoga izvora do ušća te da uz tu moćnu europsku rijeku žive desetci milijuna ljudi. U takvim uvjetima hrvatsko Podunavlje postaje središte jedinstvenoga festivala glazbe, enologije i gastronomije“, rekao je Petrović.

Vukovarski dogradonačelnik Marijan Pavliček rekao je kako gradske vlasti pozdravljaju pokretanje još jednoga festivala te da će gradska turistička ponuda biti dodatno pojačana i kvalitetnija. Organizatori posebno ističu kako su ulaznice na sva događanja festivala biti besplatna.