Policija provodi kriminalnu istragu poslije poroda mlade djevojke iz okolice Vukovara. Uzimali uzorke, praznili septičku jamu…

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Prema pisanju Večernjeg lista policija već nekoliko dana provodi kriminalističku istragu poslije poroda mlade djevojke iz jednoga sela iz okolice Vukovara. Naime, djevojka je rodila u obiteljskoj kući, navodno tijekom noći, te je poslije nastali komplikacija završila u bolnici gdje su utvrdili kako je neposredno prije toga se porodila. Kako nije bilo tek rođenog djeteta uz majku bolnica je o cijelom slučaju izvijestila policiju koja se uključila u slučaj i koja i dalje provodi istragu.

„Za sada možemo potvrditi kako je policija dobila informaciju o ovome slučaju i da i dalje, u suradnji s državnim odvjetništvom, provodimo krimi istragu. Za sada nema elemenata kaznenog djela“, rekao je kratko za Večernji list glasnogovornik PU vukovarsko – srijemske Dragoslav Živković.

U tekstu se prenose i izjave mještana ovoga sela koji kažu kako je djevojka bila u ozbiljnoj vezi te da je za toga mladića znala i obitelj s obzirom da je dolazio kod njih kući. Nepoznato je koliko je djevojka bila trudna kao i jeli krila trudnoću, odnosno kakvi su odnosi vladali unutar obitelji. Ne zna se niti što se poslije poroda dalje događalo s djetetom pa je policija u sklopu istrage uzimala uzorke iz dvorišta i unutar kuće, a ispražnjena je i septička jama. U izjavi mještana navodi se i kako je djevojci pri porodu pomogao i netko iz kruga obitelji, odnosno da je ta osoba prerezala pupčanu vrpcu.