NK Mladost slavi 75 godina kluba, tim povodom u petak u Ceriću se igra nogometna utamica između veretrana kluba i Zvijezda HNL-a

Foto: www.facebook.com/NKMladostCerić

CERIĆ, NK Mladost iz Cerića trenutačno je lider prvenstva 1. ŽNL Vukovarsko – srijemske županije. Međutim, NK Mladost ove godine slavi i 75. godina od osnutka kluba te će tim povodom u petak, 3. lipnja, s početkom u 17 sati, u Ceriću biti odigrana prijateljska nogometna utakmica između momčadi Veterana NK Mladosti i Zvijezda HNL-a. Veteranima NK Mladosti suprotstaviti će se igrači koji su tijekom proteklih godina postali dobro poznati ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj.

Tako ćemo u petak još jednom na terenu imati prilike da vidimo Josipa Šimunića, Ognjena Vukojevića, Leona Benka, Miljenka Mumleka, Hrvoja Vejića, Srđana Andrića… kao i neke dobro poznate domaće nogometne majstore poput Tomislava Pavličića i Josipa Lučića. Osiguran je i suđenje na visokoj razini pa će tako utakmicu suditi Ivan Bebek. Najavljeni su i drugi poznati gosti popust svjetskih i olimpijskih pobjednika rukometaša Mirze Džombe i Renata Sulića.

Jedan od organizatora utakmice Ivan Nedoklan najavljuje kako je sav prihod od ove utakmice namijenjen djeci iz Ukrajine koja su s početkom rata prognana iz svojih domova i sigurnost pronašla na području Vukovarsko – srijemske županije.

„I sami smo tijekom Domovinskog rata bili prognanici tako da jako dobro znamo kroz što sve ti ljudi danas prolaze. Kao klub gledat ćemo da pomognemo kako i koliko možemo“, rekao je Nedoklan.

Podsjetio je i kako je, tijekom 75-godišnje povijesti, NK Mladost nekoliko godina igrala i 2.HNL što je najviši rang natjecanja u kojem se klub natjecao.

„I prije nego li počne moramo se unaprijed ispričati ako se netko od najavljenih ne pojavi radi svojih obveza. Kako god biti će ovo jedan pravi nogometni praznik u Ceriću jer se ne viđaju često takva imena u jednom mjestu“, kaže Ivan Lukić koji je jedan od organizatora utakmice i osoba koja je iskoristila svoja brojna poznanstva da takva imena okupi u Ceriću.