Dopisnik Večernjeg lista iz Vukovara Branimir Bradarić jedan od novinara godine Večernjaka

Foto: Đuro Karalić

Večernji list i ove je godine na prigodnoj svečanosti proglasio najuspješnije Večernjakove novinare u 2023. godini, a među nagrađenima našao se i Branimir Bradarić, dugogodišnji dopisnik toga utjecajnog hrvatskog dnevnog lista iz Vukovara.

Pored Bradarića, koji je nagradu primio kao najbolji video novinar, Večernji list nagradio je najsupješnije i u kategorijama reportaže, kolumne i web novinarstva Srđana Hebara, Renatu Rašović i Slavicu Vuković.

Primajući nagradu koju je dobio na video javljanje iz Beograda nakon tragedije koja se dogodila početkom svibnja prošle godine, a u kojoj je učenik sedmog razreda tamošnje osnovne škole Vladislava Ribnikara iz pištolja ubio osam učenika i zaštitara, te ranio još šest učenika i profesoricu povijesti, Bradarić je ukazao na sve teškoće koje novinarska profesija nosi sa sobom, a koje su najočitije u izrazito stresnim situacijama u kojima se novinari znaju počesto naći.

“Bilo mi je to najteži novinarski posao koji sam morao obaviti u cijelom mom novinarskom stažu i to iskustvo ne bih nikome poželio. Poglavito jer se radilo djeci”, kratko je kazao Branimir Bradarić, zahvalivši se na nagradi.

U nazočnosti članova uprave i uredništva, nagrađenima je čestitao glavni urednik i član uprave Večernjeg lista Dražen Klarić. Tijekom svečanosti predstavljeni su i poslovni rezultati Večernjeg lista u prošloj godini i prvom kvartalu 2024. te vizija i mogućnosti daljnjeg razvoja u ovoj godini i narednom razdoblju.