Policiji prijavljene tri provale

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako su jučer, 24. travnja, policijskim službenicima PU prijavljene tri provale. Na mjestima događaja policijski službenici su proveli očevide kojim su utvrđene okolnosti počinjenja provala.

Naime, tijekom noći 23./24. travnja provaljeno je u dva ugostiteljska objekta na području Vukovara iz kojih je otuđen novac. Materijalna šteta bit će poznata po dostavljanju odštetnih zahtjeva.

U trećem slučaju, koji se dogodio oko 6,10 sati 24. travnja, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću 35-godišnjaka u Gradištu, iz koje nije ništa otuđio. Provalom je počinjena manja materijalna šteta.

Policijski službenici provode kriminalistička istraživanja u cilju pronalaska počinitelja protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznene prijave za kazneno djelo Teška krađa.

U protekla 24 sata, 24./25. travnja, na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće, u Vinkovcima i Privlaci, ukupno su četiri osobe lakše ozlijeđene. U prometnoj nesreći na odmorištu Rastovica na autocesti Bregana-Lipovac nastupila je materijalna šteta kao jedina posljedica.

Terenskim istraživanjem u naselju Bogdanovci kod Vukovara pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostaci koji, prema preliminarnim nalazima, potječu iz Domovinskoga rata. Policijski službenici osiguravaju mjesto pronalaska, a očevid, kojim rukovodi zamjenik Županijskog državnog odvjetništva Osijek i dalje je u tijeku, kao i istraživanje terena. Posmrtni ostaci bit će prevezeni u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru radi daljnje obrade i identifikacije.