Roštiljali uz alkohol pa narsnuli i na policajce

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Kada je riječ o kršenju donesenih mjera ne okupljanja većeg broja ljudi na javnim mjesta PU Vukovarsko – srijemske je posebno istaknula događaj u Vinkovcima od jučer kada se prema Sopot nalazilo više okupljenih osoba te da roštiljaju uz obalu rijeke Bosut. Kako navode iz PU policija je nakon dobivene dojave odmah izašai na prijavljeno mjesto gdje su zatekli 6 osoba kako uz obalu Bosuta kako konzumiraju alkohol i pripremaju hranu na prenosivom roštilju.

„Postupajući po odredbama Odluke Stožera civilne zaštite policijski službenici su provjerili identitet zatečenih osoba u slijedećoj namjeri da ih udalje s tog mjesta i pozovu na samozaštitno ponašanje, pri čemu jedna osoba nije dala svoju osobnu iskaznicu niti je htjela navesti svoje podatke o identitetu te je navodila policijskim službenicima da je zaražena virusom Covid-19. U daljnjem tijeku postupanja policijskih službenika 53. godišnjak iz Vinkovaca, kojemu je identitet već provjeren, je ozbiljno prijetio policijskim službenicima te ih odgurivanjem sprječavao u postupanju prema drugoj, u pogledu provjere identieta nesuradnoj osobi, no isti je ubrzo zaustavljen u svom nezakonitom činu, a muškarac koji je izbjegavao podvrgnuti se provjeri je tjelesno nasrnuo na policijskog službenika i potom pobjegao“, stoji u priopćenju policije.  

Dodaju i kako se odbjegli napadač na policijskog službenika ubrzo vratio na mjesto događaja sa svojom osobnom iskaznicom koju je odmah predočio na uvid, kada je provjerom utvrđeno da je on 53-godišnjak iz Vinkovaca. Policijski službenici su uhitili i priveli u policijsku postaju oba 53-godišnjaka iz Vinkovaca.

Kriminalističko istraživanje je potvrdilo da su se oba 53. godišnjaka iz Vinkovaca potpuno neopravdano opirala policijskom postupanju, imajući pritom i alkohola u organizmu, iz čega su proizašle prijetnje i prisila prema policijskim službenicima u smislu sprječavanja službene osobe od strane jednog, te napad na policijskog službenika od stane drugog 53. godišnjaka. U incidentu nitko nije zadobio vidljive ozljede. Protiv oba muškarca su podnijete kaznene prijave te će biti predani policijskom pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.