U Ludvincima čovjek izboden vilama, a izgorio i dio šume Ljeskovac

Foto: vijesti.hr

VINKOVCI, Iz PU izvijestili su kako je 9. travnja, oko 19 sati, došlo do požara u nekoliko odjela gospodarske šume „Ljeskovac“ koja je u vlasništvu vinkovačke podružnice za gospodarenje šumom. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci. „Na opožarenoj površini kriminalistički inspektori su u suradnji sa inspektorima za zaštitu od požara obavili očevid te će se nadalje provoditi prikupljanje saznanja radi spoznaje svih okolnosti požara. Materijalna šteta nastala požarom šume je velika. Požarom su oštećene i lovačke nastambe (tzv. čeke) u vlasništvu lovačkog društva iz Vinkovaca, čime je također nastala materijalna šteta“, navode iz PU.

Izvijestili su i kako je u Otoku, u noći 9/10. travnja, provaljeno u ugostiteljski objekt kojim posluje 52 – godišnji ugostiteljski poduzetnik iz Otoka. Tom prilikom iz objekta je otuđena veća količina raznih alkoholnih i bezalkoholnih pića. Policija je podnijela kaznenu prijavu te intenzivno traga za počiniteljem/ima.

U Ludvincima, 10. travnja oko 18,30 sati, došlo je do verbalnog i tjelesnog sukoba između 31-godišnjaka iz Ludvinaca i 46-godišnjaka iz Slatine zbog, kako je policija navela,  nesputanog i preslobodnog prolaska stada ovaca preko kolnog ulaza u dvorište 31- godišnjaka koje je kroz mjesto vodio 46-godišnjak iz Slatine zajedno sa još dvojicom svojih poznanika. U sukob se umiješao i 59-godišnjak iz Ludvinaca, otac 31- godišnjaka, koji je u rukama imao poljoprivrednu ručnu alatku-vile s kojima je u  tjelesnom sukobljavanju nanio ubodne rane 46-godišnjaku iz Slatine. Sa mjesta događaja je hitna medicinska pomoć odvezla ozlijeđenog 46-godišnjaka u Opću županijsku bolnicu u Vukovaru gdje su mu nakon ukazane liječničke pomoći ozljede okvalificirane kao lake. Protiv 59-godišnjaka je podignuta kaznena prijava.

Iz PU navode i kako je u vremenskom periodu od 9. do 12. travnja policija zabilježila 8 prometnih nesreća od kojih su 4 sa lakše ozlijeđenim osobama (Vinkovci, Stari Mikanovci, Cerić i Donje novo selo) te 4 sa materijalnom štetom (Vukovar-2 i Vinkovci-2).

Policija je posebno istaknula prometnu nesreću od 11. travnja kada je 58-godišnjak iz Otoka u Vinkovcima upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu (2,15 g/kg) te je u takvim okolnostima prouzročio i prometnu nesreću pri mimoilaženju sa osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnji građanin Vinkovaca. U prometnoj nesreći je nastala materijalna šteta, a 58-godišnjak je nakon nepropisnog odlaska sa mjesta nesreće ubrzo pronađen, isključen iz prometa i protiv njega će biti podnijet optužni prijedlog zbog učinjenih prekršaja.

Iz PU ukazuju i na postupanje policije u Vinkovcima kada su 10. travnja, u jutarnjim satima, zatekli 54-godišnjaka iz Vinkovaca kao vozača osobnog automobila kojemu su pri nadzoru utvrdili prisutnost alkohola u organizmu (1,55 g/kg) kao i istovjetno učinkovito postupanje policije u Iloku koji su 10. travnja u noćnim satima u prometu na cesti kao vozača osobnog automobila zatekli 46-godišnjaka iz Iloka kojemu su pri nadzoru utvrdili prisutnost alkohola u organizmu (1,86 g/kg).

Oba prekršitelja prometnih pravila su odmah isključena iz prometa te će biti prekršajno procesuirani zbog povrede odredbi Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.