Gradske vlasti Vukovara i nakon obnove nastavile ulagati u Osnovnu školu Nikole Andrića

Foto: Ivan Matić

Nakon obnove Osnovne škole Nikole Andrića vrijedne 24 milijuna kuna u kojoj je Grad Vukovar sudjelovao zajedno s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Vukovarsko-srijemskom županijom, Grad Vukovar je tijekom 2022. godine, kao osnivač osnovnih škola na području Vukovara nastavio s ulaganjima, priopćili su iz gradske uprave dodajući kako je školu tim povodom danas posjetio gradonačelnik Ivan Penava.

„Puno posla je napravljeno u školi Nikole Andrića u koju smo, nakon što su se njezini učenici u rujnu nakon godina i godina iščekivanja vratili u svoje klupe, intenzivno nastavili ulagati“, rekao je Penava te pojasnio kako je asfaltirano nogometno, košarkaško i odbojkaško igralište, opremljena dodatna blagovaonica te je dodatno uređena unutrašnjost škole, a izdvojena su sredstva i za izradu projektne dokumentacije za klimatizaciju škole te uređenje okolnog područja.

Putem sredstava Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara dodatno je nabavljena i ugrađena vanjska urbana oprema, zaštitna i ulazna ograda na školskom igralištu, pribavljeno je vanjsko spremište i radionica za domara te je ugrađen sustav video nadzora.

Josipa Kotromanović Sauka, ravnateljica Osnovne škole Nikole Andrića rekla je kako školu pohađa 200 učenika kojima se nastava održava u prijepodnevnoj smjeni te se u popodnevnim satima održava produženi boravak i izvannastavne aktivnosti.

Vrijednost navedenih ulaganja iznosi nešto više od 141.000 eura.