Žalba vukovarskih ugostitelja odbijena, osmaši ponovno dolaze u Vukovar

VUKOVAR, Nije uspjela žalba skupine vukovarskih ugostitelja na postupak javne nabave koji se ticao prehrane učenika osmih razreda koji u sklopu nastave povjesti moraju provesti dva dana u Vukovaru kako bi izučavali Domovinski rat, a koju je na javnom natječaju dobila tvrtka Stanić d.o.o. iz Vinkovaca.

Potvrdio je to novinarima ravnatelj Memorijalnog centra iz Domovinskog rata Vukovar Zoran Šangut rekavši kako, nakon što je žalbeni postupak okončan, učenici od srijede ponovono dolaze u Vukovar.

“Svakoga dana od ponedjeljka do petka ovdje će boraviti 240 osmaša što znači da će ih do kraja godine doći oko 9.000”, kazao je Šangut najavivši kako će uskoro u sklopu Memorijalnog centra biti otvoren restoran Dubrovnik, a do ljeta i hostel Istra.

Dotaknuvši se žalbe vukovarskih ugostitelja okupljenih oko Zajednice ponuditelja nostelj ponude Quo Vadis, Šangut je kazao kako njegovo srce kuca za Vukovar ali Memorijalni centar mora poštovati sve zakona RH, a jedan od zakona je i Zakon o postupku javne nabave. Naveo je kako je ponuda vinkovačke tvrtke Stanić d.o.o. bila jeftinija za čak četiri milijuna kuna na godišnjoj razini.

Po njegovim riječima, kroz Memorijalni centar je do sada prošlo oko 15.000 djece.

“Prijevoz te djece dobio je vukovarski Čazmatrans, dakle vukovarska tvrtka koja je pokazala da Vukovarci mogu biti konkurentni ne samo spram Vinkovaca već i spram cijele Hrvatske. Ponuda Čazmatransa bila je bolja za čak dva milijuna kuna od konkurencije na godišnjoj razini”, poručio je Šangut.

Također je kazao kako je napravljen već i detaljan plan posjeta škola Vukovaru u narednoj školskoj godini na način da će škole iz Dalmacije, Primorja i Istre dolaziti u Vukovar vrijeme jeseni i proljeća, a iz kontinentalong dijela Hrvatske tijekom zime.

ĐURO KARALIĆ