Igrači Cibalije u jednodnevnom štrajku

VINKOVCI, Situacija u vinkovačkom drugoligašu, HNK Cibalia, nikako da se smiri i klub uplovi u vode koje bi jamčile mirniji završetak prvenstva u kojemu je osnovni cilj pokušaj povratka u 1 HNL. Naime, umjesto treninga koji je trebao biti održan u ponedjeljak u prije podnevnim satima nogometaši Cibalije odlučili su se za jednodnevni štrajk sa željom da se nešto pokrene prije kraja sezone i odlučujućih utakmica.

„Zbog nezadovoljstva ukupnim stanjem u klubu, ali i zbog neisplate zaostalih plaća, igrači su održali u ponedjeljak štrajk upozorenja kako bi skrenuli pozornost javnosti na probleme koji ih već duže vrijeme prate. Ovo upozorenje ide direktno prema vlasnicima kluba i ljudima koji upravljaju klubom, odnosno onim osobama koje su dovele klub u ovakvo stanje. Želimo od tih ljudi da se konačno izjasne jesu li za to da Cibalia ide u Prvu ligu i mogu li stati iza igrača. Ako to ne žele neka kažu javno, a mi ćemo postupiti dalje kako znamo i možemo. Obećana nam je jedna plaća koja bi trebala biti isplaćena tijekom ovog tjedna, a ako ne bude tako, bit će nam jasno kako nema volje da se situacija u klubu pokrene s mrtve točke i bit će nam sasvim jasno kako je klub ostavljen samo na dva-tri čovjeka. U tom slučaju štrajk će biti višednevni“, stoji u priopćenju kojega su ovim povodom izdali igrači.

Treba napomenuti kako se radi o stavu svih igrača, odnosno, kako onih pod profesionalnim ugovorom tako i onih koji imaju stipendijske ugovore s klubom. O situaciju u klubu govori i to da štrajk nije spriječila niti posljednja pobjeda u Zagrebu protiv Rudeša. Podsjećamo kako je nedavno u Cibaliji došlo i do smjene trenera kada je Stanko Mršić zamijenio donedavnog trenera Miroslava Bojka koji je podnio ostavku. Ostaje da se vidi koliko će štrajk utjecati na dalje stanje u momčadi i igre. Mršić apelira da Uprava što prije riješi probleme s igračima ističući kako je pred odlučujućim utakmicama mir u svlačionici prioritet.

IVAN MATIĆ