Crnjac i Dermiček bile dio reprezentacije Hrvatske na Prvenstvu Europe

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Na nedavno održanom Prvenstvu Europe u dizanju utega, koje je održano u Bukureštu, Hrvatsku su predstavljale i članice Kluba dizača utega Ana Crnjac i Hermana Dermiček. Vukovarke su na tome natjecanju ostvarile zapažene rezultate pa je tako Crnjac, koja je nastupila i kategoriji +87 kg, zauzela 4. mjesto, a Dermiček, koja je nastupala u kategoriji do 76 kg, zauzela je 8. mjesto. Dvije Vukovarke nastupile se u “A” finalu Prvenstva Europe i svojim rezultatima su doprinijele ekipnom plasmanu Hrvatske na 13 mjesto u konkurenciji 31 zemlje i 303 natjecatelja. Tim povodom Crnjac i Dermiček primio je i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček koji im je čestitao na ostvarenim rezultatima.

Govoreći o sebi i svojoj dosadašnjoj karijeri Ana Crnjac je rekla kako se dizanjem utega počela baviti nakon što je u školu došao trener Milan Kordić s klubom dok je bila u osnovnoj školi. Svidjelo joj se što je čula pa je odlučila pokušati i u dizanju utega je već 5-6 godina.

„Rekord u trzaju mi je 71 a u izbačaju neslužbeno 90 a službeno 88 kg. Sada smo nastupali na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj ja sam bila 4. u A finalu od nas 8, mjesec dana prije toga smo bili u San Marinu na Kupu Europske Unije gdje sam bila prva od nas 10 u kategoriji“, rekla je Crnjac.

Govoreći o svojim počecima u ovome sportu Hermana Dermiček je rekla kako je na trening došla na poziv prijateljice da joj pravi društvo.

„Tako sam došla, svidjelo mi se i ostala sam. Najveći uspjesi su 70 kg u trzaju i 84 u izbačaju. Osim Europskog prvenstva u Bukureštu prošle godine sam bila na Olimpijskim igrama mladih u Argentini“, rekla je Dermiček

Predstavljajući klub predsjednik i trener kluba Milan Kordić rekao je kako se u klubu 15 osoba natječe dok je još desetak mlađih koji trebaju stasati.

„Ograničeni smo prostorom i rekvizitima, to je težak sport i ne možemo imati masovnost kao u nekim drugim sportovima“, rekao je Kordić.

Članovi Kluba dizača utega Vukovar nastupili si i na KUP-u Hrvatske za seniore u obje spolne konkurencije. Po riječima Kordića mladi članovi Kluba nastupili su u obje konkurencije s ekipama sastavljenim od mlađih kadeta i kadeta jer seniora klub još nema.

„Ostvarili smo zadovoljavajući ekipni rezultat. Djevojke su osvojile četvrto, a dečki sedmo mjesto. Tijekom natjecanja djevojke su 16 puta pomjerale granice državnih rekorda za mlađe uzraste“, rekao je Kordić.