Po prvi put u gradu na Bosutu Aurelia Futsal organizira ljetni sportsko-edukativni kamp za djevojčice i dječake

Foto: Pixabay

U organizaciji vinkovačkog Malonogometnog kluba Aurelia Futsal u Vinkovcima će se od 27. lipnja do 15. srpnja po prvi puta održati sportsko-edukativni kamp za djevojčice i dječake rođene između 2011. i 2015. godine, podijeljen u tri termina od po pet radnih dana.

„Smatrali smo kako je ovakav sadržaj prijeko potreban u našoj sredini jer roditelji obično imaju problem što s djecom kada završi školska godina. Kampom smo im omogućili da nam povjere svoje dijete u vrijeme kada su obično na radnim mjestima, a njihova djeca će imati sportske i edukacijske aktivnosti u tom periodu. Tako će između ostalog, djeca imati radionice iz engleskog jezika i STEM područja za koje će se pobrinuti naši sponzori Helen Doron i Tinker Labs. Uključili smo i kulturu u vidu radionica gradskog muzeja te gradske knjižnice. Što se sportskog dijela tiče, on nije vezan isključivo za futsal iako smo mi futsal klub. Imati ćemo i treninge košarke, plivanja, borilačkih vještina te univerzalnu školicu sporta“, kaže predsjednik kluba Mladen Crnaić.

Osim navedenih aktivnosti, iz kluba još otkrivaju kako će djeca imati aktivnosti vezane uz odgovorno ponašanje što uključuje edukaciju o odlaganju otpada te prometnim pravilima. Djeci će osim sportskih i edukativnih aktivnosti biti osiguran i doručak i ručak.