Grad Vukovar prodaje Hotel Dunav inozemnim investitorima?

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradske vlasti Vukovara odlučile su kako kreću u postupak prodaje  nekadašnjeg Hotela Dunav što bi trebalo biti potvrđeno u petak na sjednici Gradskoga vijeća. Inače, Grad je nekadašnji hotel kupio početkom ove godine za nešto više od 10 milijuna kuna kada je najavljeno kako će isti biti pretvoren u kongresni centar koji će imati i prostore za udruge, fitness centar, sobe za spavanje…  Sredstva za tu kupovinu osigurana iz Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara. Za potrebe obnove i prenamjene hotela izdvojilo bi se oko 35 milijuna kuna iz Intervencijskog plana.

„Imamo zainteresirane kupce za nekadašnji Hotel Dunav. Uvjetovati ćemo da cijena ne bude niža od 10 milijuna kuna koliko smo platili tu nekretninu. Zainteresirani kupci su iz inozemstva i bave se hotelijerstvom, a s privođenjem svrsi objekta biti će osigurana i nova radna mjesta. Biti će to veliki iskorak Vukovara“, rekao je Penava.

Kazao je i kako su pregovori još uvijek u tijeku i da za sada ne može izlaziti u javnost s imenima potencijalnih kupaca. Penava je podsjetio kako su i pri kupovini govorili da su kupovinom devastiranoga objekta ušli u nešto što nije posao gradske uprave ali da su s obzirom na okolnosti bili prinuđeni na to. Sada bi pak vrlo radi hotel prodali i u gradski proračun uprihodovali značajna sredstva. Uz to i 35 milijuna kuna, koliko je trebalo biti izdvojeno za obnovu, bi se prenamjenilo za neki drugi projekt. Odluku o prodaji trebalo bi donijeti Gradsko vijeće poslije čega će biti raspisan i javni natječaj.