Ministrica turizma Nikolina Brnjac u posjeti Vukovaru gdje je iskazala podršku kandidaturi Nikole Mažara

Foto: GO HDZ Vukovar

VUKOVAR, U sklopu boravka u Vukovarsko – srijemskoj županiji Vukovar je posjetila  ministricu turizma i sporta u Vladi RH Nikolina Brnjac. Tom prilikom Brnjac je iskazala podršku kandidaturi Nikole Mažara za gradonačelnika Vukovar. Po riječima Mažara tijekom razgovora bilo je riječi o turističkim i sportskim potencijalima Vukovara koje se zajednički želi iskoristiti kroz inovativne projekte.

„U sklopu provedbe Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., osigurane su 2,2 milijarde kune za razvoj turizma, a koje će se dodjeljivati temeljem javnih poziva s ciljem izravnih ulaganja u privatni sektor te u javnu turističku infrastrukturu. To je prilika za Vukovar za koji imamo spremne turističke projekte koje smo predstavili u našem Programu za Vukovar“, rekao je Mažar.

Tijekom razgovora rečeno je i kako je Vlada Republike Hrvatske kroz Ministarstvo turizma i sporta od 2016. godine do danas uložila 18 milijuna kuna u razvoj sporta i turizma u Vukovarsko – srijemskoj županiji. Doprinos Vukovaru ovo ministarstvo dalo je kroz sufinanciranje obnove Vodotornja s 1,6 milijuna kuna.

„Svojim dolaskom u Vukovar ministrica Brnjac dala nam je snažnu podršku na izborima u nedjelju, uz vjeru kako će građani Vukovara prepoznati potrebu za vodstvom koje surađuje s ministarstvima i koje prepoznaje ključne projekte za turistički razvoj Vukovara“, zaključio je Mažar.