Vikend posvojenja u Vukovaru

Foto: Udruga Adopta

Adopta, udruga za potporu posvojenju, u petak i subotu, 28. i 29. svibnja, organizira Vikend posvojenja u Vukovaru, izvijestili su iz te udruge dodajući kako Vikend posvojenja obuhvaća niz aktivnosti namijenjenih posvojiteljskoj zajednici – posvojiteljima i onima koji to žele postati, te stručnjacima koji se bave posvojenjem i posvojenom djecom.

U Obiteljskom centru Vukovarsko-srijemske županije u petak u 13 sati počinje INFOteka o posvojenju. Ona je namijenjena svima koji razmišljaju o posvojenju. Na njoj će se odgovarati na pitanja poput: „Tko sve može posvojiti? Kome se javiti kada se odlučim za posvojenje? Kako si olakšati proces posvojenja? Što mogu očekivati nakon posvojenja? Kome se javiti kada se odlučim na posvojenje izvan Republike Hrvatske?“ Ostali sadržaji Vikenda posvojenja u Vukovaru održat će se u Društvenom centru koji se nalazi u sklopu Sportske dvorane Borovo Naselje. Tamo djelatnike centara za socijalnu skrb, domova, vrtića i škola u petak očekuje edukacija s temom „Identitet posvojenog djeteta“, a posvojitelje radionica „Kako s djetetom razgovarati o posvojenju?“. Idući dan posvojitelji će moći sudjelovati u individualnom savjetovanju. Sa stručnom će osobom moći razgovarati o temi ili problemu s kojim se
susreću, navode organizatori.

Vikend posvojenja u Vukovaru održava se u sklopu projekta Centar posvojenja uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Vukovar i Javnom ustanovom za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara Sportski objekti Vukovar. Vikendi posvojenja organiziraju se diljem zemlje jer je Adopta prepoznala važnost povećanja regionalne ujednačenosti usluga namijenjenih posvojiteljskoj populaciji. Do sada su Vikendi posvojenja organizirani u Puli, Splitu, Osijeku, Rijeci, Lovranu, Dubrovniku, Čakovcu i Zadru.

Detaljan program Vikenda posvojenja u Vukovaru nalazi se na poveznici: