U petak s radom započinju otvoreni bazeni u Vukovaru, rješenje za adu se još uvijek čeka

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Otvoreni bazeni plivališta u Vukovaru započinju s radom u petak 10. srpnja. Najavio je to na današnjoj konferenciji za novinare ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo.

Najavio je i kako će cijena ulaznice biti kao i prošlogodišnja te da će posjetitelji vukovarskih bazena moći koristiti sve sadržaje kao i prošlih godina. Biti će dakle na bazenu i ležaljki, suncobrani, kafić, sladoled… Najveća promjena je ta što neće biti podnih pločica radi kojih kasni i početak rada bazena. Naime, tijekom korištenja bazena utvrdile su se propusti radi čega je aktivirana i garancija. Međutim, pojavio se problem s izvođačima radova tako da pločice još uvijek nisu postavljene i s tim poslom će se nastaviti po završetku kupališne sezone.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava najavio je i mogućnost skorog početka prijevoza građana na Vukovarsku adu. Penava je pojasnio kako se na natječaj za organiziranje prijevoza i sadržaje na adi, a koji je Grad raspisao, nije nitko javio. Kazao je i kako su se pokušali dogovoriti s ŠRU Dunav, koja je godinama to radila, ali da oni nisu mogli pristati na taj posao radi epidemioloških zahtjeva. Gradske vlasti predložile su i iznajmljivanje čamaca od ŠRU Dunav ali niti to nije prihvaćeno jer nije u skladu s Statutom udruge. Zbog svega toga Penava je najavio raspisivanje pozivnog natječaja prema trgovačkim društvima koji bi organizirali uslugu prijevoza dok vjerojatno ostalih sadržaja na adi, poput sojenice s hladnim osvježavajućim napitcima, neće biti. U planu je angažiranje i gradske tvrtke Komunalac koja bi uredila adu.

„Ide nam na ruku i visok vodostaj Dunava tako da i da je sve u redu ada se još uvijek ne bi mogla koristiti. Vjerujemo da bi Vukovarci ponovno na adu mogli organizirano krenuti krajem mjeseca srpnja“, rekao je Penava.