Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije dobila 36 novih članova

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Čelnici Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije koja je prije mjesec dana otvorila svoje prostorije u Vukovaru potpisali su danas ugovore o pristupanju članstvu Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije. Da bi pravna osoba postala član neophodno je da uplate 5.000 kuna dok fizičke osobe za članstvo u Zakladi trebaju uplatiti 500 kuna.

„Potpisano je ukupno 36 ugovora među kojima je 5 županija, 8 gradova, 11 općina i 11 tvrtki. Zaklada trenutno ima 50-ak članova, a poslije ljeta organizirat ćemo još jedan krug pristupanja novih članova“, rekao je upravitelj Zaklade Josip Dabro koji je i zamjenik župana Vukovarsko – srijemske županije.

Potpisivanju ugovora s novim članovima Zaklade nazočio je i kardinal Vinko Puljić koji je i predsjednik Upravnog odbora Zaklade koji je najavio kako će trošenje sredstava Zaklade biti transparentno.

„Zaklada će u svome radu pomagati ljudima u potrebi, mladima ali i obnovu nekih zdanja. Kada se posadi jedna biljka jako ju je važno zalijevati. Ovaj dolazak je pomognemo ono što smo posijali da naraste prije mjesec dana. Bez dobrotvora nema niti projekata“, rekao je Puljić.

Župan Ivan Anušić potpisao je Ugovor o pristupanju članstvu Zaklade ispred Osječko – baranjske županije rekavši kako očekuje i od drugih županija i gradova da uskoro postanu članovi Zaklade.

„Za razne projekte pomoći Hrvatima u BiH uplatili smo do sada 240.000 kuna, a i dalje ćemo nastaviti raditi tako. Osječko – baranjska županija je za rad Zaklade ove godine uplatila 15.000 kuna, a taj iznos će rasti ili smanjivati se u odnosu na broj projekata“, rekao je Anušić.