Nakon izgradnje odvodnje u Vinkovačkom Novom Selu u tijeku završni radovi na asfaltiranju prometnica

Foto: Grad Vinkovci

Aglomeracija Vinkovci ulazi u završnu fazu i upravo je u tijeku asfaltiranje kolnika u ulicama kroz koje je prošla mreža odvodnje u Vinkovačkom Novom Selu gdje je radove danas obišao gradonačelnik Ivan Bosančić.

Kroz veliki projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna, u sklopu kojega su samo na aglomeraciji Vinkovci u tijeku radovi vrijedni gotovo 157 milijuna kuna, otklonjen je značajan dio infrastrukturnih problema u gradu, naročito u njegovim rubnim dijelovima, navode iz gradske uprave dodajući kako je veliki dio posla odrađen i preostali su samo završni detalji, što se može vidjeti iz podataka kako je do sada u aglomeracije Vinkovci, koja obuhvaća Borince, Mirkovce, Vinkovce i Novo Selo, izgrađeno 40,2 od 40,6 kilometara novih gravitacijsko-tlačnih kanala, svih 8 predviđenih crpnih stanica i svi priključci, ukupno njih 2.672.

„Cilj nam je da sve ulice u Novom Selu u konačnici budu asfaltirane te da ovaj dio grada u narednom periodu dobije kompletnu komunalnu infrastrukturu. Ovdje jedan dio ide kroz aglomeraciju, gdje se sada uređuje sve ono što je bilo oštećeno kada je rađena kanalizacija, a jedan dio uređujemo iz proračuna. Sada smo već na brojci od nekih 18 ulica koje će biti uređene i koje će dobiti novi asfalt“, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Dodao je i kako se ovaj tjedan u Novom Selu radilo u pet ulica, radovi su sve intenzivniji kako je došlo ljepše vrijeme te građani vrlo brzo mogu očekivati da će strojevi biti i u onim ulicama koje su preostale za urediti.

„Kroz projekt aglomeracije u konačnici će većina imati kanalizacijsku mrežu, a znamo koliko je to važno, pogotovo ovdje gdje se danas nalazimo, gdje su problem podzemne vode. Ljudi su imali velike troškove i nisu mogli to na adekvatan način sve skupa sanirati te vjerujem kako će im sada biti puno lakše“, naglasio je gradonačelnik.