Nastavlja se suradnja Vukovarsko-srijemske županije i Stare Pazove

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Željko Cirba primio je u ponedjeljak izaslanstvo srbijanske prekodunavske općine Stara Pazova predvođeno predsjednikom Đorđom Radinovićem s kojim je razgovarao o unaprijeđenju postojećih gospodarskih odnosa.

“Mogućnosti za obostranu suradnju su velike, poglavito u dijelu koji se odnosi na mogućnosti povlačenja sredstava iz EU fondova u okviru prekogranične suradnje”, ocjenio je u izjavi novinarima nakon sastanka Željko Cirba.

Cirba je također kazao kako Vukovarsko-srijemska županija i Stara Pazova namjeravaju u budućnosti pokrenuti niz zajedničkih projekata u sklopu prekogranične suradnje koja između te dvije jedinice lokalne samouprave traje od 2009. godine.

“Naša suradnja traje dugi niz godina i mislim da smo preteča dobrosusjedskim odnosima koje su nedavno predstavili predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović”, rekao je predsjednik općine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Također se pohvalio kako je stopa nezaposlenosti u Staroj Pazovi 4,5 posto i najniža je u Srbiji te kako na području općine posluje 1200 poduzeća i 2500 poduzetnika među kojima je 85 stranih kompanija. Osim dobrog geografskog položaja, (Stara Pazova se nalazi na pola puta između Beograda i Novog Sada), Radinović je pojasnio kako je razlog dolaska stranih investitora u njegovu općinu dobra pristup poduzetnicima kojima je lokalna administracija na raspolaganju 24 sata.

ĐURO KARALIĆ