Predstojeći vikend u Vinkovcima u znaku meda i pčelara

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Predstojećeg vikenda u Vinkovcima će se održati 14. Pčelarski dani – Međunarodni pčelarski sajam opreme i pčelinjih proizvoda s stručno-edukativnim skupom uz sudjelovanje pedesetak izlagača i predavača iz Hrvatske, BiH, Srbije i Mađarske, najavljeno je na konferenciji za novinare Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije.

Predsjednik vinkovačke Pčelarske udruge Nektar i člana Upravnog odbora Pčelarskog saveza Hrvatske Stanko Čuljak pozvao je građane Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije da posjete sajam.

“Kakvoća hrvatskog meda je neupitna, a med je jedan od rijetkih domaćih poljoprivrednih proizvoda kojega imamo i previše za domaću proizvodnju. Svima onima koji žele jesti kvalitetan i domaći med preporučam da med kupuju kod svog lokalnog pčelara”, kazao je Čuljak.

“Na sajmu je nešto manje izlagača ove godine nego prethodnih ali i dalje će posjetitelji imati prigodu vidjeti sve bitno što se tiče proizvodnje meda od samih medova i proizvoda od meda do opreme za pčelinjake i proizvodnju medu”, kazao je predsjednik Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Stipo Rimac.

Uporedo s konferencijom za novinare, održanom u središtu Vinkovaca, upriličeno je i kušanje meda i proizvoda meda za građane koji su se na taj način, uz poziv da dođu na 14. Pčelarski sajam, imali priliku uvjeriti se u nespornu kvalitetu slavonskih medova.