Na Bajakovu spriječen nezakonit unos lijekova i oružja

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Pri kontroli teretnog vozila srbijanskih registracijskih oznaka pri ulazu u Hrvatsku, na graničnom prijelazu Bajakovo, djelatnici Carine otkrili su sakriveno više od 50.900 komada tableta koje sadrže psihotropne tvari te 9 komada pištolja marke Atak i Glock, izvješćeno je u utorak na konferenciji za novinare u PU vukovarsko-srijemskoj.

Po riječima zamjenika načelnika PU Predraga Jaružanina, vozač teretnog vozila, 44-godišnji srbijanski državljanin je uhićen te je u utorak priveden istražnom sudcu Županijskog suda u Vukovaru. Također je kazao kako je zapriječena kazna za pomenuta kaznena djela po pitanju oružja šest mjeseci do pet godina, a po pitanju tableta od jedne do 12 godina.

 “Ovo najveća zaplijena vatrenog oružja na području PU vukovarsko-srijemske u ovoj godini. U 2016. godini imali smo ukupno 63 komada pronađenog različitog oružja od čega su 33 osobe prijavljene nadlženim sudovima”, naveo je Jaružanin.

Pročelnik Carinskog ureda Osijek Berislav Leko naveo je kako su lijekovi i oružje pronađeni skirveni u tapacirungu teretnog vozila dok je u deklaraciji pisalo kako je riječ o prijevozu sušenog crnog ribiza.