Pet prometnih nesreća u kojima su tri osobe ozlijeđene

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. Temeljem sudskog naloga, policijski službenici su u domu i drugim prostorijama osumnjičenog u Vukovaru izvršili pretragu te pronašli i oduzeli različite vrste droga namijenjenih daljnjoj prodaji, i to: 335 grama droge amfetaminskog tipa tzv. „speed“,  110 grama (214 komada) droge amfetaminskog tipa tzv. „ecstazy“, 8 grama marihuane i 5,2 grama hašiša, kao i druge predmete i novac za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Jučer je osumnjičeni predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Oko 9,15 sati 8. prosinca u Ulici braće Radić u Komletincima, prilikom vožnje osobnog automobila marke „Mazda 3“ vinkovačkih registracijskih oznaka, vozač, 56-godišnjak iz Nijemaca, zamijetio je dim ispod poklopca motora, nakon čega se motor ugasio. Vozač je zaustavio vozilo na kolničkoj traci, otvorio poklopac motora i uz pomoć drugih građana započeo gašenje požara. Pripadnici DVD Otok, koji su ubrzo pristigli na mjesto događaja, ugasili su požar u potpunosti.

„Očevidom, obavljenim u suradnji s inspektorom zaštite od požara, utvrđeno je kako je požar izazvan kvarom na sustavu ubrizgavanja goriva, a djelovanjem plamena oštećeni su dijelovi ispod poklopca motora. Materijalna šteta procijenjena je na iznos od više tisuća kuna. U požaru nitko nije ozlijeđen. Policija će svemu utvrđenom u događaju izvijestiti nadležno državno odvjetništvo“, navode iz policije.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je pet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Vinkovci), te tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Jučer, 8. prosinca u 11,45 sati na cesti Privlaka-Mirkovci 54-godišnjak je upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka te uslijed nepropisnog kretanja obilježenom prometnom trakom sletio u odvodni kanal gdje automobil udara u betonski most i prevrće se na krov. Očevidom je utvrđeno kako vozač u trenutku prometne nesreće nije koristio sigurnosni pojas. Vozač je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede. O prometnoj nesreći policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće.

Oko 13,15 sati u Petrovcima, 63-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka te uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju ceste izgubila nadzor nad upravljačem i sletjela u odvodni kanal gdje se vozilo prevrnulo na krov. Vozačici su u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar utvrđene lakše ozljede. Policija će vozačici uručiti obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prometnih prekršaja.

Danas, 9. prosinca oko 1 sat na ulasku u Otok, 25-godišnjak je, pod utjecajem alkohola u iznosu od 1,29 g/kg, upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila stanju ceste, vidljivosti i atmosferskim prilikama izgubio je nadzor nad upravljačem te sletio s ceste u odvodni kanal gdje automobil udara u betonski kolni ulaz, prevrće se na krov te udara u reklamne stupove. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Opću županijsku bolnicu Vinkovci gdje je utvrđeno kako je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđen. Zbog počinjenih prometnih prekršaja kojima je izazvao prometnu nesreću, policija će protiv vozača podnijeti obavezni prekršajni nalog.