Barakude u Vukovaru “potopile” Francusku

Foto: Ivan Matić

Svjetska liga 5 kolo

Hrvatska – Francuska 16:6  (5:3, 6:1, 2:0, 3:2)

Suci: Petar Radić (Slovačka), Ulrich Spiegel (Njemačka)

Delegat. Nico Firoiu (Njemačka)

Gledatelja: 720

HRVATSKA: Bijač, Macan, Buljubašić 2, Lončar 3, Joković, Bukić 1, Petković 1, Bušlje 1, Sukno 3 (2), Krapić 1, Šetka 2,  Garcia 2,  Marcelić.(izbornik Ivica Tucak)

FRANCUSKA: Fontani, Saudadier, Bachelier,  Khasz,  Blary 2, Rocchietta 1, Crousillat 2, Guillaume, Marzouki, Kovačević, Vanpeperstrate, Cannone 1, Hovhannisya (Izbornik Hrvoje Hrestak)

U utakmici 5. Kola Svjetske lige u vaterpolu hrvatska vaterpolo reprezentacija ubjedljivo je pobijedila reprezentaciju Francuske. Bila je ovo prva utakmica neke hrvatske nacionalne vrste u Vukovaru ali i prva uopće utakmica u nedavno otvorenom zatvorenom bazenu u Vukovaru. I jedna i druga reprezentacija nastupile su u najjačim sastavima. Treba znati i kako je Francuska pobijedila Hrvatsku na prošlim OI u Riu tako da je i ovo bila prilika za uzvrat. Barakude su i aktualni svjetski i olimpijski doprvaci, a i s ovom utakmicom pokazali su kako se i u budućnosti mogu očekivati veliki rezultati od njih. Osim u prvih par minuta pitanje pobjednika niti u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje tako da je rezultat iz minute u minut samo rastao. Hrvatski vaterpolisti prikazali su dopadljivu, brzu i efikasnu igru na radost gledatelja. Među društvenom, političkom i gospodarskom elitom na tribinama je bila i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja na sebi imala dres hrvatske reprezentacije. Uz nju su bili i ministrica Gabrijela Žalac, predsjednik HGK Luka Burilović, Janica Kostelić, Damir Martin, Ante Miše, Ratko Rudić, Perica Bukić… Bilo je tu i niz proslavljenih hrvatskih vaterpolo reprezentativaca poput Šimenca, Paškvalina, Roja, Đuhe, Bebića…