Niče: Umjesto ulaganja u nove kotlovnice, Vinkovci svako malo jamče za kredite GTG-u za podmirenje tekućih obveza!

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Nakon što su izabrana nova vodstva vinkovačkih ogranaka HSP AS Lenije, Zagrebački blok i Slavija, održan je i Izborni zbor Ogranka Lapovci na kojem je za predsjednika izabran Tvrtko Dujić.

Izbornom zboru nazočili su i predsjednik Izbornog stožera HSP AS za Grad Vinkovce i ujedno predsjednik Podružnice Vinkovci Tomislav Miličević te predsjednik HSP AS i kandidat za gradonačelnika Vinkovaca Hrvoje Niče.

“Definitivno jedan od najvećih problema stanovnicima s Lapovaca predstavlja izrazito skup sustav grijanja koji naši sugrađani najviše osjete upravo u ovim zimskim danima. Nažalost, osim skupih energenata, ovom problemu doprinosi i višegodišnje neulaganje u sustav energetske učinkovitosti. Umjesto da se posvetimo investicijama u nove kotlovnice i povećanju energetskih učinkovitosti zgrada, gradske vlasti svakih nekoliko godina opterećuju sve građane Vinkovaca saniranjem gubitaka GTG-a iz prethodnih razdoblja”, kazao je u govoru Hrvoje Niče.

Po njegovim riječima, ukoliko bude izabran za gradonačelnika inzistirat će i na izgradnji većeg broja dječjih igrališta te parkirnih mjesta na Lapovcima.