Aktualni sat Gradskog vijeća: Penava najavio da bazen u Vukovaru počinje s radom u veljači

VUKOVAR, Na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća Vukovara usvojeni su ovogodišnji programi financiranja javnih potreba. Tako će u području socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarne djelatnosti te braniteljskih udruga iz gradskoga proračuna biti dodijeljeno 840.000 kuna. Sportski klubovi i sportske manifestacije dobiti će 4,6 milijuna kuna. Istaknuto je kako je to za 1,5 milijuna više negoli za istu namjenu izdvajaju Vinkovci. Iz vukovarskog gradskoga proračuna financira se rad 54 registrirana kluba na području grada. Jednoglasno je usvojen program rada te financijski plan Savjeta mladih za što će biti izdvojeno 25.000 kuna. Vijećnici su pozdravili ideje mladih da se označe autobusna stajališta u gradskome prometu i postave tzv. pametne klupe gdje bi građani mogli puniti mobilne telefone solarnom energijom. Jednoglasno su podijeljena i financijska sredstva za djelovanje političkih stranaka do održavanja lokalnih izbora.

Tijekom aktualnoga sata vijećnici su postavili niz pitanja u svezi komunalnih i drugih oblasti. Bilo je riječi i o tome zašto još uvijek nije donesen gradski program djelovanja za mlade, cijena zakupa štandova na sajmovima u gradu, Planu gospodarenja otpadom…

Na pitanje vijećnika Roberta Rapana (HKS) kada će s radom započeti novoizgrađeni Gradski bazen gradonačelnik Penava je rekao kako se nakon više prolongiranja rokova ne usuđuje izlaziti s nekim novim rokovima ali da svakako očekuje da bazen bude otvoren tijekom idućeg mjeseca. Podsjetio je i kako se u ožujku igra vaterpolo utakmica reprezentacija Hrvatske i Francuske.

Goran Bošnjak (SDP) ukazao je činjenicu da pojedini objekti u gradu, poput Sportske dvorane, nove tržnice i zatvorenoga plivališta, imaju zatvorene sustave grijanja. Prema njegovim riječima kada bi oni bili priključeni na gradski sustav i fiksna cijena grijanja za građane bi bila niža, a i sama gradska tvrtka bi imala više posla kao i veću naplativost. Direktor Tehnostana Kristijan Lovrenščak rekao je kako njihovi kapaciteti znatno premašuju potrebe grada Vukovara i svaki je novi potrošač dobrodošao.

Vijećnici SDSS-a nisu željeli postavljati pitanja s obzirom da se sjednica održava na veliki pravoslavni blagdan Bogojavljanje.