Obnovljeno školsko igralište OŠ Blago Zadro

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je Osnovnu školu Blage Zadre gdje je završena sanacija vanjskog igrališta u koju je uloženo 250.000 kuna. Kako je rečeno u prethodne dvije godine, od kako je Grad Vukovar preuzeo osnivačka prava, uloženo je 5 milijuna kuna kroz investicijska ulaganja u vukovarske školske zgrade i njihovu imovinu, uvođenje programa produženog boravka u sve škole te kroz mjere pomoći roditeljima i učenicima.

„Suradnjom s ravnateljima osnovnih škola realiziramo brojne projekte, a jedan od njih je i moderno vanjsko igralište te skakalište za skok u dalj koji sada služe na korist i zadovoljstvo svih učenika Osnovne škole Blago Zadro. Pred nama je još puno posla uslijed posljedica dugogodišnjeg neulaganja, no veselimo se svakom završenom projektu koji je u konačnici na radost svih naših školaraca“, rekao je Penava.

Tihomir Hideg, ravnatelj Osnovne škole Blago Zadro, istakao je zadovoljstvo ulaganjima i posvećenosti Grada Vukovara.

„Naša škola je u posljednje dvije godine postala gotovo neprepoznatljiva. Grad Vukovar prepoznao je naše potrebe te prednost dao podizanju standarda učionica. Sve učionice su obnovljene i prilagođene našim učenicima, u tijeku su i vanjska uređenja, a u skorijoj budućnosti nadamo se i projektu energetske obnove“, rekao je Hideg.

U Osnovnoj školi Blage Zadre osim sanacije igrališta, obnovljene su sve učionice u koje je dovedena topla voda, kao i informatičke učionice, sanirani su učenički toaleti, izgrađene i opremljene su prostorije za produženi boravak, rekonstruirana kanalizacijska mreža, a trenutno su u tijeku i radovi na uređenju glavnog ulaza u školu. Iznos investicija usmjerenih prema Osnovnoj školi Blage Zadre iznose 2 milijuna kuna.