Žena moga muža – novi roman Vukovarke Tanje Belobrajdić

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, „Žena moga muža“ naziv je novoga romana vukovarske spisateljice Tanje Belobrajdić koji je predstavlje u Gradskoj knjižnici Vukovar. Radi se o romanu koji govori o raspadu braka posredstvom druge osobe i koji je naišao na odlične kritike i književnih kritičara ali i samih čitatelja.

„To je jedna univerzalna i bezvremenska tema čiji su dijalozi bili aktualni prije 200 godina, aktualni su danas i biti će aktualni i za 200 godina. Ona je prisutna svuda oko nas. Puno je puta do sada obrađivana s tim da sam joj ja dala jedan novi pristup“, rekla je Belobrajdić.

Kaže i kako ne bi voljela da čitatelji knjigu svate kao ljubić nego je ona po njoj psihološka drama. Drago joj je i što reakcije čitatelja isto to kažu. Belobrajdić je ovo drugi roma. Prvi roman nosi naziv „Crni kaput“ za koji je dobila nagradu Josipa Ivana Kozarca za prvijenac kao i nagradu Društva hrvatskih književnika. U pripremi je već i treći roman koji nosi naziv „Fila, dječak s Vučedola“, a koji govori kako su živjedli Vučedolci prije 5.000 godina. Za taj roman dobila je i potporu Ministarstva kulture Vlade RH. Poslije promocije u Vukovaru za roman „Žena moga muža“ uskoro će uslijediti i promocije u Vinkovcima, Osijeku, Đakovu…