Tisuće građana u obilasku muzeja

VUKOVAR, I muzeji s prostora Vukovarsko-srijemske županije uključili su se u akciju Noć muzeja u koju se ove godine, na području cijele Hrvatske, uključilo više od 250 muzeja. Na tisuće posjetitelja razgledalo je postave županijskih muzeja počevši od 18 sati pa sve do 1 sat poslije ponoći. Po prvi put u Noć muzeja uključio se i Muzej vučedolske kulture u Vukovaru koji je svoja vrata posjetiteljima otvorio u lipnju prošle godine.

„ S obzirom na specifičnost, vučedolski muzej posvetio je ovu noć arheologu profesoru Aleksandru Durmanu koji se već 30 godina bavi istraživanjem Vučedola i koji je jedan od inicijatora vučedolskog muzeja. Osmislili smo zanimljiv program, a iznimno nas sve raduje veliki interes građana“, rekla je ravnateljica muzeja Mirela Hutinec.

U okviru programa u Muzeju vučedolske kulture održana je i radionica za najmlađe pod nazivom „Pratimo znakove vučedolskog neba, a potom su gimnazijalci održali predavanje „Što nam nebo ima za reći“. Predavanje o vučedolskom nebu i tadašnjim astronomskim spoznajama održao je arheolog Aleksandar Durman, a prikazan je i dokumentarni film „Pogled u zvjezdanu prošlost“ Darka Puharića.

PRESS 032