Udruga TOMS iz Trogira nastavlja pomagati Vukovarce

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Predsjednik Udruge tjelesnih invalida TOMS iz Trogira potpisao je ugovore o donaciji s vukovarskim obiteljima Varga i Savurdić kojima će jednom mjesečno, tijekom godinu dana, isplaćivati po 1.000 kuna novčane pomoći. Bašić je pojasnio kako se radi o donaciji koju Udruga TOMS, a u suradnji s udrugom Prijatelj iz Metkovića i Udrugom tjelesnih invalida Sinj, kroz projekt „Moje svjetlo za moj Vukovar“ provodi već 13 godinu. Sredstva za akciju prikupljaju na način da darivaju svijeće za koje im građani daju dobrovoljne priloge. Po riječima Bašića uspostavili su suradnju i s jednim staračkim domom iz Zagreba čiji će korisnici uzgajati lavandu.

„Svi proizvodi biti će predani udruzi poslije čega ćemo ih mi, kao i svijeće, donirati građanima za dobrovoljne priloge. I tako prikupljena sredstva ići za Vukovar. Mi ćemo nastaviti ovo raditi barem dok smo ja i kolega iz Sinja na čelu udruga“, rekao je Bašić.

Po riječima dogradonačelnika Vukovara Marijana Pavličeka tijekom posljednjih 13 godina provođenja akcije prikupljeno je više od pola milijuna kuna kojima se pomoglo građanima. Istakao je kako je radi toga Gradsko vijeće Vukovara prošle godine udruzi TOMS dodijelila Plaketu Grada Vukovara u znak zahvale za sve učinjeno.