Tijekom vikenda 11 prometnih nesreća, 15 vozača vozilo pod utjecajem alkohola

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa.Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 23-godišnjak 24. siječnja iz prodavaonice u Vinkovcima otuđio devet parfema. Prema dostavljenom odštetnom zahtjevu odgovorne osobe tvrtke, materijalna šteta iznosi više od 700 eura. Protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Proteklog vikenda, od 3. do 5. svibnja, na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 11 prometnih nesreća. U deset prometnih nesreća nastupila je materijalna šteta (Vinkovci-2, Vukovar-4, Lipovac, Otok, Spačva, autocesta Zagreb-Lipovac), dok je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lakše ozlijeđena, o kojoj više slijedi:

U subotu, 4. svibnja oko 03,30 sati u Županji, 19-godišnja vozačica osobnog automobila županjskih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola pri koncentraciji od 1,1 g/kg alkohola u organizmu, nije prilagodila brzinu kretanja vozila stanju kolnika (mokar i klizav) uslijed čega je izgubila nadzor nad vozilom i sletjela s kolnika u odvodni kanal, pri čemu je zadobila lake tjelesne ozljede.

Stacionarne kamere zabilježile su 34 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Tijekom vikenda, policijski službenici su zatekli 15 vozača pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija, 1,48 g/kg, zabilježena je kod 70-godišnjeg vozača osobnog automobila u Posavskim Podgajcima.

Dvojica vozača, koja su zatečena u upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola, nisu imali važeće vozačke dozvole. Naime, obojici su rješenjima ukinute i oduzete vozačke dozvole zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova.

U petak, 3. svibnja u 19,15 sati u Splitskoj ulici u Vinkovcima zaustavljen je 46-godišnjak iz Vinkovaca, koji je bez obzira što mu je vozačka dozvola ukinuta, upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, i to pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,18 g/kg.

Drugi vozač, 24-godišnjak iz Mirkovaca, zatečen je 4. svibnja u 19,30 sati u Ulici Branka Radičevića u Mirkovcima u upravljanju osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,33 g/kg, te je utvrđeno da mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog negativnih bodova.

Oba vozača su smještena u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te su protiv njih pokrenuti prekršajni postupci.