Gradsko vijeće Ilok: Za svako novorođenče Grad dodjeljuje po 6.000 kuna

Foto: www.radio-ilok.hr

ILOK, Na redovitoj sjednici Gradskog vijeća Iloka jednoglasno je usvojeno izvješće načelnika Policijske postaje Ilok Ivana Groznice o stanju sigurnosti na području grada tijekom protekle godine. Prema tome izvješću tijekom 2017. godine došlo je do smanjenja broja kaznenih djela kao i smanjenja ukupnog broja prekršaja od 16 posto ali i do povećanja broja prometnih nesreća od 28 posto. Došlo je i do smanjenja broja putnika na graničnim prijelazima od 9 posto te povećanja broja vozila od 4 posto kao i povećanja nezakonitih prelazaka za 264 posto. Na osnovu navedenog, načelnik Groznica ocijenio je stanje sigurnosti na području PP Ilok  u prošloj godini kao dobro. Isto tako, načelnik Groznica iznio je podatak da je na dan 31.12.2017. godine prema evidenciji PP Ilok, Grad Ilok po prebivalištu brojao 6.715 osoba; od čega Ilok 5.005 osoba, Šarengrad  535 osoba, Bapska 931 osobu te Mohovo 244 osobe. Tijekom 2017. godine 408 osoba prijavilo je u PP Ilok privremeni  odlazak izvan RH.

Vijećnici su jednoglasno usvojili i promjenu Statuta Grada Iloka do koje je došlo radi usklađenja sa pozitivnim zakonskim propisima.

Donesena je i Odluka o otpisu nenaplativih potraživanja Grada Iloka s kojom se radi nemogućnosti naplate otpisuju dugovanja nekim tvrtkama. Odnosi se to na tvrtke koje više ne postoje i koje su brisane iz registra te ne postoji mogućnost naplate komunalne i vodne naknade. I ova odluka jednoglasno je usvojena.
Donesena je i Odluka o novčanoj pomoći za opremu novorođenog djeteta. Naime, radi poticanja natalitetne politike i pomoći roditeljima predložena je odluka kojim se povećava dosadašnja novčana pomoć za novorođenče. Umjesto dosadašnje dvije tisuće kuna za prvo i drugo dijete, te tri za treće itd., predložena je dodjela šest tisuća kuna za svako dijete, odnosno dvije tisuće po rođenju, dvije tisuće za navršeni prvi rođendan i još dvije za drugi rođendan. Kako je na sjednici rečeno, sredstva za izvršenje ove odluke predviđena su u ovogodišnjem Proračunu Grada Iloka i odnosi se na djecu rođenu od 01. siječnja 2018. godine.