Pomor ribe u Županjskim virovima, čeka se rezultat analize vode

Foto: www.facebook.com

ŽUPANJA, Prema navodima županjskih ribiča u kanalu Županjski virovi došlo je proteklih dana do pomor ribe. kAko navode ribiče prvi primjerci uginule ribe ribiči su primijetili u petak da bi tijekom vikenda i danas broj uginulih riba značajno se povećao. Zbog svega su na teren izašli inspektori koji su izuzeli uzorke poslije čega će se znati što je dovelo do uginuća riba.  

„Sada nam preostaje samo da čekamo i da vidimo što je uzrokovalo pomor ribe. Voda je nekako čudne boje tako da sumnjamo što je uzrok pomora ali sumnjamo da se radi o visokim temperaturama“, rekao je predsjednik Športsko ribolovnog društva Sava Ante Klanac.

Kaže i kako je teško procijeniti koliko je ribe uginulo ali da se uginulih riba može vidjeti na svakom koraku. I neki od članova udruge su fotografijama na Facebooku potvrdili to svojim fotografijama. Pojašnjava i kako je do pomora došlo u blizini auto ceste i blizini Županje. Inače, kanal Županjski virovi spojen je s Otočkim i Bošnjačkim virovima. U tim kanalima obitava veći broj raznih vrsta riba.