Toni Milun održao predavanje učenicima iz Vukovara o financijskoj pismenosti

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Profesor matematike i financijski vloger Toni Milun danas je u Hrvatskom domu održao radionicu za učenike vukovarskih osnovnih i srednjih škola. Kako je rečeno ova interaktivna edukativna radionica za cilj je imala educirati polaznike osnovama financijske pismenosti ali i osvijestiti mlade o važnosti svjesnog promišljanja o financijama. Isto tako cilj je bio i podučiti mlade tehnikama razmišljanja i djelovanja koje mogu dovesti do stabilnije financijske situacije i boljeg životnog standarda.

“Imamo tri glavna pitanja koja bismo si svi trebali postavljati. Prvo pitanje je kako zarađivati više te sam stoga mladima govorio o metodama kako otkriti ono što ih najviše zanima i čime se žele baviti jer smatram kako ćemo najbolje zarađivati ako se bavimo onime što volimo. Drugo pitanje je kako trošiti pametnije, samim tim manje, a riječ je o trikovima kako uštedjeti odnosno ne potrošiti. Uglavnom mladima prenosim svoja iskustva, od mojih ulaganja do postignuća”, rekao je Milun.

U izjavi novinarima rekao je kako danas mladi u Hrvatskoj nisu zainteresirani za matematiku te da je kod njih problem da kada nešto ne znaju riješiti iz prve i ne trude se ponovno pokušati doći do rješenja.

“Tu nailazimo na problematiku. Sve manje je upornih i ustrajnih, a upravo ove karakteristike dovode do rezultata”, istakao je Milun.

Inače, Toni Milun je nagrađivani profesor matematike i financijski vloger koji je snimio više od 2000 videa u kojima na jednostavan i konkretan način objašnjava matematiku školarcima i studentima.