U Rajevom Selu kamenjem oštećena fasada kuće, krađa na obiteljskoj zabavi, prometne nesreće…

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, PU Vukovarsko -srijemske izvijestila je u svome redovitom izvješću kako je u petak 27. kolovoza u poslijepodnevnim satima, 64-godišnji vlasnik obiteljske kuće u Rajevu Selu prijavio policiji oštećenja na njegovoj obiteljskoj kući. Njemu je za sada nepoznati počinitelj kamenjem uništio zidove te zaštitne okvire prozora kuće.  Oštećenik je prema prijavi naveo da mu je time na obiteljskoj kući nastala materijalna šteta u iznosu od više tisuća kuna. Policija je na mjestu događaja provela očevid, u tijeku su izvidi te će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari.

Tijekom noći s petka na subotu, 27./28. kolovoza 2021. godine, 45-godišnja hrvatska državljanka je prijavila policiji da joj je u Županji tijekom održavanja obiteljske zabave nestao novac iz njene torbice, zbog čega je oštećena za iznos od više tisuća kuna. Policija provodi izvide.

U proteklom tjednu, od 23. do 30. kolovoza, policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske su u jednom slučaju od građana preuzeli  pronađena eksplozivna sredstva. Točnije, jedan građanin je anonimno predao dvije ručne te jednu trenutnu tromblonsku bombu.

Tijekom vikenda, od 27. do 29. kolovoza 2021. godine dogodilo se 13 prometnih nesreća.

U Podgrađu vozač osobnog automobila nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju kolnika i osobini ceste uslijed čega prelazi na lijevu prometnu traku i dolazi do frontalnog sudara sa vozilom iz suprotnog smjera pri čemu su vozačica i putnica zadobile tjelesne ozljede.

U Otoku, pri izlasku s parkirališta, vozač nije propustio sva vozila koja se kreću kolnikom uslijed čega dolazi do udara u drugo vozilo, pri čemu je vozačica zadobila tjelesne ozljede.

Na cesti koja povezuje Privlaku i državnu cestu broj D55 (Vinkovci-Županja), vozačica nije prilagodila brzinu kretanja vozila stanju kolnika i osobini ceste uslijed čega je došlo do slijetanja vozila s ceste pri čemu je zadobila tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Županji, Bošnjacima, Negoslavcima, Soljanima, Iloku, Tovarniku i po dvije u Vinkovcima i na autocesti A3. Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 5 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,16 g/kg zabilježena je kod 36-godišnje vozačice u Vinkovcima. Prema jednom vozaču određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Stacionarne kamere zabilježile su 74 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D2, 54 prekršaja