Prijava protiv više osoba radi nereda na nogometnoj utakmici

Foto: MUP RH

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela teške krađe u pokušaju.Naime, utvrđena je sumnja kako je osumnjičeni 30-godišnjak tijekom proteklog vikenda, 20.-22. travnja, provalio u prostor prodavaonice poljoprivredne zadruge u Vukovaru, iz koje nije ništa otuđio.Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je i kako je u prosincu 2022. godine provalio u nenastanjenu obiteljsku kuću u Vukovaru, iz koje također nije ništa otuđio.Protiv 30-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Prošle subote, 20. travnja u Vrbanji, na stadionu „Željko Čekić“ odigrana je nogometna utakmica 26. kola MŽNL Osijek – Vinkovci 23/24 između NK „Slavonija“ iz Soljana i NK „Sloga“ iz Štitara.

„Tijekom utakmice navijači gostujuće momčadi palili su pirotehnička sredstva i bacali ih u teren stadiona i na igralište osnovne škole, nakon čega je došlo i do narušavanja javnog reda i mira. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, prekršajno je procesuirano više osoba, protiv kojih slijedi podnošenje optužnih prijedloga nadležnom sudu“, navode iz PU.

U protekla 24 sata, 25./26. travnja, na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće. U prometnoj nesreći u Mirkovcima jedna je osoba lakše ozlijeđena, dok je u prometnim nesrećama u Nuštru i na državnoj cesti D-55 nastupila materijalna šteta.