Gradski proračun Vinkovaca uvećan za 10,6 milijuna kuna, za jesen najavljen novi rebalans

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Vinkovačko Gradsko vijeće usvojilo je na danas održanoj sjednici prvi ovogodišnji rebalans gradskog proračuna koji je povećan za 10,6 milijun kuna te sada iznosi 275,5 milijuna kuna.

“Raduje nas rebalans jer s njim proračun raste, rastu naši vlastiti prihodi, rastu projekti i to je onda jedan lijep posao. Ovim rebalansom izbalansirali smo pojedine stavke i uveli neke nove ponajprije u komunalnom dijelu poput uređenja Kovačićeve ulice ili uređenja mosta na Bosutu u središtu grada. Odmah s početkom jeseni možemo očekivati novi rebalans koji će ići u svrhu dizanja vlastitih prihoda jer iza ljeta ide povrat poreza nakon čega ćemo vidjeti koliki je višak i opet rebalansirati prihode. To je nešto što nas sve veseli, da prihodi rastu i da se proračun može poboljšavati u korist svih onih poslova koje radimo za naš grad i za naše građane”, kazao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Od ostalih odluka Gradskoga vijeća, koje je zasjedalo bez vijećnika oporbe, valja izdvojiti i odluku o dododjeli javnih priznanja Grada Vinkovaca za 2019. godinu u povodu nadolazećeg Dana Grada.

Dobitnici Zlatnih plaketa su prof.dr.sc. Drago Žagar za iznimna postignuća u području znanosti i visokog obrazovanja, Ivan Schweizer za izniman doprinos u području humanitarnog djelovanja i dragovoljnog darivanja krvi, Vlasta Vučevac, dr.med., spec. gerontolog za izniman doprinos u području zdravstva, Marija Švagelj, dr.med., spec. opće kirurgije za izniman doprinos u području zdravstva, Branko Grebenac – Luis za izuzetan doprinos u prevenciji i unaprjeđenju prometne kulture, Grad Export d.o.o. za izuzetna ostvarenja na području gospodarske djelatnosti, HNK Cibalija š.d.d. Za značajan doprinos u športu, povodom 100 godina neprekidnog postojanja i Vinkoprom d.o.o. Vinkovci za ostvarenje poslovnih rezultata u kontinuitetu u gospodarstvu.

Odlukom Gradskog vijeća, za novog ravnatelja Gradskog muzeja Vinkovci imenovan je Hrvoje Vulić, viši kustos Arheološkog odjela muzeja.