Popiju po koju pa sjednu za upravljač automobila ili traktora

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Kako se navodi u redovitom policijskom izvješću u protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirane su dvije prometne nesreće, od kojih je jedna teška prometna nesreća sa tjelesnim ozljedama oštećene osobe.

Ta nesreća dogodila se u srijedu, oko 17 sati, u Svinjarevima. Prema navodima policije 72. godišnji mještanin Svinjarevaca upravljajući poljoprivrednim traktorom, imajući pritom količinu od 0,33 g/kg alkohola u organizmu, uslijed nepropisnog kretanja po cesti i prelaskom na suprotni prometni cestovni trak namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera traktorom je udario u biciklisticu, 72. godišnjakinju iz Svinjarevaca. Oštećenica je odmah prevezena u vukovarsku bolnicu gdje joj je ukazana medicinska pomoć kada su konstatirane teške tjelesne ozljede, no izvan je ugroze za život. Protiv vozača poljoprivrednog traktora, 72. godišnjaka iz Svinjarevaca, slijedi kaznena prijava.

Iz policije izdvajaju i ozbiljno kršenje prometnih propisa u blizini grada Iloka, točnije u području „Lovke“, gdje je 50. godišnji građanin Iloka upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (2,28 g/kg alkohola u organizmu). Policija je prekršitelja odmah isključila iz prometa i protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog povrede odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.