Bez kršenja mjere samoizolacije u proteklih 24 sata, dvojac iz Marinaca zaradio kaznene prijave

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u vremenu od 22 sata 7. travnja do 22 sata 8. travnja, zaprimila dvije dojave, a provedenim provjerama nisu utvrđena  kršenja mjera samoizolacije.

Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, u vremenu od 22 sata 7. travnja do 22 sata 8. travnja, na kontrolnim punktovima na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, policijski službenici su utvrdili 12 kršenja mjera iz spomenute Odluke. Osobe zatečene bez ovjerene i potpisane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta, odnosno stalnog boravišta, policijski službenici su upozorili i uputili u obvezu njenog ishođenja te odvraćali nazad na mjesto prebivališta.

Policija je izvijestila i o slučaju iz Vukovara kada su na policijskom kontrolnom punktu, uspostavljenom prvenstveno radi nadzora kretanja osoba u skladu sa odredbama Odluke o zabrani napuštanja prebivališta i mjesta boravišta, u namjeri prikrivanja identiteta i zlouporabe propusnice za napuštanje prebivališta, zatečeni su 23. godišnjak i 25. godišnjak, mještani Marinaca.

„Kriminalističko istraživanje je razotkrilo da je osobnim automobilom  i prije stjecanja prava (bez položenog vozačkog ispita) upravljao 23. godišnjak, dok je suvozač bio 25. godišnjak. Obojica su se lažno predstavljali policijskim službenicima. Suvozač, 25. godišnjak je kao svoju ispravu, na prijevaran način, dao policijskim službenicima propusnicu koja je izdana na ime vozača, 23. godišnjaka, koju je ovaj prethodno propisno ishodovao od nadležnog Stožera. Protiv oba mještana Marinaca je podnijeta kaznena prijava zbog sumnje u zlouporabu osobne isprave, a u postupak će biti proslijeđene i odgovarajuće prijave zbog utvrđenih prekršaja“, stoji u priopćenju Stožera.