Snijeg koji od sinoć pada usporio promet, policija poziva na oprez

Foto: vinkovci.com.hr

VINKOVCI, Snijeg koji od sinoć pada na području Vukovarsko-srijemske županije stvara poteškoče u prometu, kako vozačima, tako i pješacima, te policija upozorava na oprez u prometu, a vozače moli da prilagode vožnju zimskim uvjetima na cestama.

Zimski uvjeti na cesti su takvi uvjeti kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica. Za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjuje se promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom, podsjećaju iz policije.

Iz Centra 112 Vukovar izvješćuju kako je u ponedjeljak u 15:48 sati na autocesti A-3 na području naše županije došlo do izlijetanja osobnog vozila sa ceste. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta.

U 20:26 sati, u Vukovaru (S. Radića 24) je došlo do sudara dva osobna vozila pri čemu je  nastala materijalna šteta. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Posla su imali i vinkovački vatrogasci koji su gasili požar na dimljacima u Ulici H. D. Genschera i Nikole Tordinca u Vinkovcima.

Na snazi su mjere pripremnog stanja obrane od leda na rijekama Dunav i Sava, na kojima je
obustavljena plovidba svih plovila.