Relativno miran vikend za policiju, zabilježili 6 prometnih nesreća, a u prometu zatekli Vukovarca s 2,11 promila

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je u noći 8./9. travnja u Otoku, u križanju ulica Braće Radića i Josipa Kosora, oštećen radni stroj kojemu je korisnik 46-godišnjak iz Ivankova. Stroj je angažiran za projekt poboljšanja vodno komunalne infrastrukture. Policija je utvrdila da je radnom stroju razbijeno vjetrobransko staklo te su mu uništeni strojni elektronski kablovi da bi 10. travnja  pronašli i kriminalistički istražili 39-godišnjaka iz Otoka. Tijekom istrage je utvrđeno  da je osumnjičenik počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari zbog čega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U Retkovcima, u noći 8./9. travnja 2021. godine, iz osobnog automobila njemačkih registarskih oznaka, koje je bilo parkirano u dvorištu obiteljske kuće, otuđen je novac, zbog čega je 39-godišnjak iz Retkovaca podnio kaznenu prijavu te je prijavio materijalnu štetu na svom automobilu i zbog nestalog novca u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Policija je provela očevid te se poduzimaju izvidi.

Tijekom vikenda, od 9. do 11. travnja 2021. godine dogodilo se 6 prometnih nesreća U dvije prometne nesreće sa povrijeđenim osobama u Vukovaru zbog ne držanja dovoljnog razmaka između vozila u prometnom toku tri osobe su lakše ozlijeđene.  Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima, autocesti A3, Privlaci i Županji. Tijekom vikenda policija je zatekla 10 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,11 g/kg zabilježena je kod 32-godišnjeg vozača u Vukovaru koji je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Stacionarne kamere zabilježile su 119 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D2 kod Bobote, 57 prekršaja. Iz PU najavljuju kako će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.