Najboljima u znanju o EU dodijeljene vrijedne nagrade

Foto: Razvojna agencija

VINKOVCI, U proteklim danima šira javnost, ali i mladi i djeca, imali su priliku sudjelovati u raznovrsnom programu online obilježavanju Europskog tjedna, kojeg je zbog ove neobične situacije uzrokovane pandemijom virusa, Razvojna agencije Vukovarsko-srijemske županije po prvi puta organizirala u cijelosti online.

Međusobnom suradnjom djelatnika Razvojna agencija, nastavnika i roditelja, djeca od 5. – 8. razreda osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije imala su mogućnost pripreme i prisustvovanja u online „Kvizu za školarce“. Čak je 60 % osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije sudjelovalo u kvizu, no najbolja među svim školama bila je osnovna škola Josipa Kozarca iz Vinkovaca, koja je prema prosjeku rezultata svojih učenika osvojila prvo mjesto i tako školi priskrbile 25 3D olovki uz popratni potrošni materijal. Iz iste škole 10 učenika je osvojilo i promo pakete Razvojne agencije.

Za one koji su se posebno istaknuli svojim općim znanjem o Europskoj uniji Razvojna agencija je osigurala 5 nagrada za prvih 5 najboljih učenika osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije. Prvo mjesto osvojila je učenica Ana Šokčević iz 8. c razreda, OŠ Gunja te je za isto nagrađena mobitelom Samsung A51. Drugo mjesto osvojio je učenik Petar Šokčević iz 5. a razreda, OŠ Gunja, koji je osvojio GoPro kameru Hero 7. Treće mjesto pripalo je učenici Teni Čavka iz 5. a razreda, OŠ Josipa Kozarca iz Vinkovaca, koja je osvojila nagradu tablet Lenovo Tab M8. Četvrto mjesto pripalo je učeniku Leonu Sukobljević iz 8. a razreda, OŠ Nijemci, koji je osvojio pametni sat Xiaomi, dok je peto mjesto pripalo učenici Paoli Kopić iz 5. a razreda, OŠ Gradište, koja je također osvojila pametni sat.

Neki od građana koji su sudjelovali u „Facebook kvizu“ na službenoj facebook stranici Razvojne agencije, a koji su točno odgovorile na dnevno postavljeno pitanje, osvojilo su vrijedne promo pakete Razvojne agencije.