Dječji vrtić Vukovar 1. stekao status Eko vrtića

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Dječji vrtić Vukovar 1., Područni objekt Leptirići u gradskoj četvrti Borovo naselje, dobio je status Eko vrtića te je tom prilikom na ulazu vrtića podignuta i Zelena zastava.  Ravnateljica vrtića mirjana Kulić kazala je kako je na ovaj način Dječji vrtić Vukovar 1. postao prvi državni vrtić u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji se može ponositi tim statusom.

„Iza nas je cijela godina rada, niz suradnji, aktivnosti i puno uloženog truda u postizanju ovoga statusa. Na tom putu su nam pomogli i članovi našeg eko odbora te predstavnici lokalne zajednice. Status eko vrtića za sobom povlači velike odgovornosti. Da bi dobili taj status morali smo proći sedam koraka, od osnivanja odbora, zdrave prehrane, čuvanja okoliša i drugo. Cilj nam je doista educirati djecu za važnost očuvanja okoline i malim koracima krećemo prema očuvanju planeta Zemlje“, rekla je Kulić.

Svečanosti podizanja eko zastave nazočio je i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček koji je rekao kako su u vrtiću, do stjecanja statusa Eko vrtića, Imali puno eko akcija.

„Udružili se s našim ribičima, pčelarima i raznim drugim udrugama te na taj način promovirali kako se zdravo ophoditi prema samoj prirodi. Drago nam je što je ovaj vrtić prvi u našoj županiji dobio status eko vrtića i vjerujem da će nastaviti  u tom smjeru, a Grad Vukovar će im pomoći koliko bude u mogućnosti“, rekao je Pavliček.