Sezona kupanja na vukovarskim bazenima u punom jeku

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Ovogodišnja sezona kupanja i uživanja na vanjskim bazenima Plivališta Vukovar u punom je jeku pa je tom prigodom vanjske bazene obišao gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

„Izuzetno smo zadovoljno posjećenosti što nam govori kako je objekt pun pogodak, ali i da ljudi koji brinu o samom objektu kao i radu unutar njega to rade na izvrstan način, što dovodi do krajnjih rezultata koji su vidljivi. Prošle godine Sportski objekti broje više od 122.000 posjetitelja, a u kontinuitetu svjedočimo velikom odazivu građana cijelog istoka Hrvatske, čak u toliko mjeri da je evidentna potreba za proširenjem samog objekta koji obuhvaća vanjsko plivalište te njegov sadržaj”, rekao je Penava.

Najavio je i kako je pored ljetne razonode na bazenima Grad Vukovar građanima  osigurao i ljeto na Vukovarskoj adi.

Ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo kazao je kako je najveći broj posjetitelja tijekom ljetnih mjeseci.

„Ove godine očekujemo još veći broj posjetitelja, a mi smo u potpunosti spremni za ljetnu sezonu. Povećali smo broj djelatnika koji će biti na usluzi našim građanima, a osim kafića, osvježenje smo pripremili i u pogledu hrane i time zaokružili kompletnu ponudu. Također, osigurali smo i dovoljan broj redara i spasilaca, jer nam je sigurnosni element uvijek na prvom mjestu”, rekao je Szabo.

Dodao je i kako je u planu i proširenje vanjskih bazena, a sadržaj će biti raznolik, od prskališta za djecu, plitkog bazena, dubljeg bazena te bazena za sportske i rekreativne sadržaje koji bi obuhvaćao i vodene atrakcije, poput tobogana.