Policija izvjestila o provalama u Vukovaru, Markušici, Gradištu i Privlaci

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Tijekom vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježena su četiri kaznena djela protiv imovine:          

U Vukovaru, ul. Blage Zadre, oko 4. travnja, provaljeno je u ugostiteljski objekt odakle je iz unutrašnjosti otuđena oprema tog objekta, odnosno građevinska kolica, hladnjak, pećnica, mlin za kavu i nekoliko neugrađenih nadzornih kamera. Materijalna šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija je podnijela kaznenu prijavu te intenzivno traga za počiniteljem/ima.

Isto tako, oko 3 travnja je provaljeno u obiteljsku kuću u Markušici, koja je u vlasništvu 59. godišnjakinje iz Markušice, odakle nije ništa otuđeno. Slijedi kaznena prijava i rad na otkrivanju počinitelja.

U Gradištu, u ulici Kralja Tomislava, 03. travnja je izvršena provala u trgovinu vinkovačke tvrtke za promet, usluga i posredništvo odakle je otuđena veća količina cigareta, više raznih prehrambenih, kozmetičkih te alkoholnih proizvoda te trezor u kojem su bila novčana sredstva. Ukupna materijalna šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna. Kriminalistički inspektori županjske policije su vrlo brzo prikupili ključne informacije i odmah reagirali pronalaskom, uhićenjem i provođenjem kriminalističkog istraživanja nad dva građanina Vinkovaca, 19. godišnjakom te maloljetnim 16. godišnjakom, za koje su utvrdili osnove sumnje da su počinili ovo kazneno djelo, glede čega su protiv istih podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

U Privlaci, ul Rudina Gajić je u oko 03. travnja iz pomoćnih prostorija vikendice koja je vlasništvu 75. godišnjaka iz Županje, otuđeno 20 košnica sa pčelama. Materijalna šteta je više tisuća kuna. Policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija je izvjestila i o rezultatima požara u Iloku koji se dogodio u jutarnjim satima 4. travnja. Požar se dogodio u obiteljskoj kući u ulici Milana Štefanika, a u njemu je smrtno stradao njezin vlasnik 59. godišnji građanin Iloka. Do eksplozije i požara je došlo uslijed nekontroliranog istjecanja plina iz plinske boce u prostoriji gdje se nalazi peć na kruta goriva. Požar su ugasili djelatnici JVP Ilok, a na opožarenoj kući je nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća.