Iz gradskog proračuna za poticanje poduzetništva Vukovar izdvaja tri milijuna kuna

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na konferenciji za novinare održanoj u srijedu predstavio je Program mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Vukovara za 2017. godinu rekavši kako je riječ o ukupno 17 mjera od kojih su tri nove i kako je za tu namjenu iz gradskoga proračuna izdvojeno tri milijuna kuna.

“Dodatnih tri milijuna kuna za poticanje razvoja poduzetništva i gospodarstva biti će izdvojeno iz sredstava Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara. Prema pravilniku zainteresirani će moći iz ovoga fonda po jednoj mjeri minimalno povući 5.000 kuna, a maksimalno 300.000 kuna”, naveo je Penava.

Dodao je i kako je Grad Vukovar mobilizirao i angažirao sve svoje resurse s kojima raspolaže kao i da gospodarstvenicima i poduzetnicima ostaje na raspolaganju i nakon što pokrenu svoje djelatnosti.

“Cilj svih ovih mjera je povećanje broja gospodarskih subjekata, povećanje njihove konkurentnosti na tržištu kao i povećanje broja zaposlenih. Nastoji se olakšati poslovanje postojećim gospodarskim subjektima u gradu ali i atraktivnim mjerama privući nove gospodarstvenike da ulažu na području Vukovara. Da su mjere već prepoznate govori i podatak da je u svega 20 dana zaprimljen 61 zahtjev za ukupno 1,4 milijuna kuna”, kazao je.

Novinare je zanimalo i dokle se došlo s najavljenim ulaganjem talijanske Grupe Florian, koja u Vukovaru planira otvoriti pogone za obradu drveta i zaposliti 500-ak radnika, Penava je rekao kako nažalost država ne prati napore gradskih vlasti kako bi se taj projekt realizirao.

“Mislim ako se nešto ubrzo ne promjeni da ćemo naići na probleme u odnosima Grada Vukovara i Vlade RH”, ocjenio je.