Započela podjela paketa hrane korisnicima zajamčene minimalne naknade

Foto: Gradsko drušvo Crvenog kirža Vinkovci

VINKOVCI, U okviru EU-projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 2“ Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci započinje od danas do utorka, 4. travnja s prvom podjelom paketa hrane korisnicima zajamčene minimalne naknade.

Projekt je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD), podsjećaju iz vinkovačkog Crvenog križa dodajući kako je cilj projekta podjelom paketa hrane (tri podjele) i higijenskih potrepština (jedna podjela) tijekom ove godine pomoći najsiromašnijim sugrađanima koji žive ispod granice siromaštva.

“I ovaj projekt usmjeren na pomoć lokalnoj zajednici Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci provest će u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Vinkovci i svim jedinicama lokalne samouprave na području djelovanja GDCK Vinkovci koje obuhvaća gradove Vinkovci i Otok, te općine Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Tordinci i Vođinci”, navode.

Paketi će se dijeliti korisnicima zajamčene minimalne naknade navedenim na rješenjima Centra za socijalnu skrb Vinkovci, uz predočenje rješenja i osobne iskaznice. Korisnici zajamčene minimalne naknade iz Vinkovaca mogu preuzeti pakete od srijede, 29. ožujka, do utorka, 4. travnja 2017., u vremenu od 12 do 15 sati u skladištu Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci u Ulici Josipa Kozarca 10.

Korisnicima iz drugih jedinica lokalne samouprave će paketi biti dijeljeni u njihovim mjestima stanovanja.