Župan Galić u dvodnevnom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Foto: VSŽ

DUBROVNIK, Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić u dvodnevnoj je posjeti Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a zajedno sa županom u Dubrovnik je upućeno i pet tona jabuka vukovarsko-srijemskim voćara.

Tom prigodom župan Galić susreo se sa županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem, i nakon što mu je uručio donaciju od pet tona jabuka,  nazočio je radnom sastanku u zgradi Županije u Dubrovniku, na kojem su oba župana razgovarali o razvijanju dosadašnje dobre suradnje između dviju prijateljskih županija, izvjestili su iz županijske uprave. 

Dubrovačko-neretvanska županija, već tradicionalno, svake godine donira deset tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Prošle godine je Vukovarsko-srijemska županija, na ovu prijateljsku gestu, prvi puta uzvratila  s poklonom od pet tona jabuka, a isto je učinila i ove godine.

”Pokušavamo što je više moguće zajednički surađivati i povezivati proizvodnju u Slavoniji sa turizmom u Dubrovniku. Donacija jabuka kao što je i naša donacija mandarina pokazuje kakvi su to odnosi. Sve skupa je 40-ak subjekata kojima je podijeljena donacija”, rekao je župan Dobroslavić.

Tijekom razgovora, riječi je bilo i o uspostavi avionske linije Dubrovnik-Osijek.

”Do izgradnje koridora Vc, koji maksimalno zagovaramo, moramo nekako riješiti prijevoz koji utječe na cijenu robe. Nadamo se to napraviti zračnom linijom”, kazao je župan Božo Galić izraziši zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Dubrovačko-neretvanskom županijom. 

”Želja nam je povezati poljoprivredu i turizam. Neki proizvodi kao što su jaja iz Slavonije se ovdje već koriste. Dogovorili smo se da ćemo raditi u dva smjera. Idemo s inicijativnom da se uspostavi svakodnevna cjelogodišnja avio linija iz Dubrovnika za Osijek. Od takve veze bi najviše koristi imali poduzetnici, ali i našim građanima i gostima bi omogućili da vide istočnu Slavoniju. Također smo se dogovorili kako ćemo kod nas osigurati jedan prostor za distribucijski centar za proizvode s istoka Hrvatske”, poručio je dubrovačko-neretvanski župan Dobroslavić.