U Vinkovcima se održava 30. smotra učeničkih zadruga RH

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Gotovo 80 učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola te odgojnih ustanova i učeničkih domova sudjeluje na dvodnevnim 30. susretima učeničkih zadruga Republike Hrvatske, koji su u petak počeli u Vinkovcima.

Brojne zadrugare pozdravili su zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji nije zaboravio spomenuti dobru suradnju Grada Vinkovaca i vinkovačkih srednjih škola te ravnatelj Srednje strukovne škole u Vinkovcima Domagoj Bujadinović i ravnateljica Osnovne škole Vođinci Katica Gudelj.

“Učeničko zadrugarsto u vođinačkoj školi datira još od 1885. godine”, kazala je Gudelj.

Na štandovima učeničkih zadruga, posvljenih u Dvorani Barun Trenk, moguće je vidjeti, ali i kupiti brojne proizvode marljivih članova zadruge, a oni posjetitelji koji požele doznati i nešto više o učeničkom zadrugarstvu mogu sudjelovati na jednoj od ukupno 14 pokaznih kreativnih radionica.

“Zajedništvo je moto našega zadrugarstva čiji je puni smisao u poticanju poduzetništva i stjecanju poduzetništvih vještina. Kreiramo naše proizvode i učimo kako ih plasirati na tržište.To je smisao učeničkih zadruga u Hrvatskoj”, poručila je predsjednica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva Marica Berdik.

Smotra završava u subotu dodjelom zahvalnica i priznanja.