Nedostatak kvoruma odložio sjednicu Gradskog vijeća Vinkovaca

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Zbog nedostataka kvoruma za danas najavljena sjednica Gradskog vijeća Vinkovaca je odložena. Stranačka prepucavanja započela su već prije usvajanja dnevnoga reda kada je predsjednik Kluba vijećnika Mosta Darko Posarić zatražio da se s dnevnog reda skine 6. točka, odnosno, prijedlog Odluke o davanju suglasnosti i ovlaštenja gradonačelniku na zaključenje aneksa ugovora o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH, a koji su bili ranije sklopljeni s trgovačkim društvima iz grupacije Agrokor d.d.

Prilikom glasovanja prijedlog nije prošao kao niti dnevni red poslije čega je proglašena stanka. Nakon iste predsjednik Gradskog vijeća Mladen Karlić zaključio je kako nema kvoruma, a samim tim niti uvjeta za održavanje sjednice Gradskog vijeća.

Tim povodom priopćenjem za javnost oglasio se i SDP Grada Vinkovaca koji navode kako je prevladao razum i da vladajuća većina, HDZ i HSU, nisu imali dovoljno snage da izglasaju dnevni red.

„SDP je stava kako je zakon tzv. Lex Agrokor jedna beskrupulozna pljačka hrvatskih građana u ime stranih bankarskih špekulanata i sada se ta pljačka širi preko lokalne samouprave gdje će lokalni gradonačelnici i načelnici sklapati anekse ugovore na povlaštene cijene najma zemljišta koje su znatno manje nego što ih plaćaju hrvatski građani – vlasnici domaćih OPG-a. Međutim, prvi puta HDZ nije uspio skupiti potrebnu većinu da glasaju po njegovu diktatu i donesu odluke koje štete hrvatskim građanima“, stoji u priopćenju vinkovačkog SDP-a.

Pozvali su vlasnike OPG-ova iz Vinkovaca i okolice da dođu prisustvovati narednoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca da, kako su naveli, vide tko su ljudi koji glasaju da stranci plaćaju manji najam zemljišta, nego oni koji su kao „svoj na svome“.