Tijekom vikenda 15 vozača vozilo pod alkoholom, rekorder iz Mirkovaca imao 2,01 promil

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, U subotu, 25. ožujka, 27-godišnjak je prijavio prijevaru policijskim službenicima Postaje granične policije Županja.

„27-godišnjak je preko aplikacije za dopisivanje stupio u kontakt s nepoznatom osobom kojoj je za dobitni listić na kladionici uplatio 100 eura, a potom i 10% navodnog dobitka u iznosu od 450 eura za troškove prijenosa novca. Nakon toga, osoba je prekinula kontakt s njim, a dobitak s kladionice nije mu isplaćen“, navode iz policije.

Protiv osobe koja ga je lažnim prikazivanjem činjenica na okolnosti dobitka na kladionici dovela u zabludu policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Prijevara“.

U subotu, oko 8,30 sati, izbio je požar na traktoru koji je bio parkiran pod nadstrešnicom uz obiteljsku kuću 62-godišnjaka u Bošnjacima, s kojeg se proširio na pomoćnu stambenu zgradu. Požar su lokalizirali pripadnici DVD Bošnjaci. Očevidom, obavljenim u suradnji s inspektorom zaštite od požara, utvrđeno je kako je požar izazvan kvarom na električnim instalacijama traktora. U požaru nije bilo ozlijeđenih, a ukupna materijalna šteta procjenjuje se na 30.000 eura. Policija će o događaju dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda, od 24. do 26. ožujka, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je devet prometnih nesreća, od čega osam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2, Vukovar-2, Ivankovo, Stari Jankovci, cesta Trpinja-Klisa, auto-cesta A3 u blizini Vrbanje) i jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u Vukovaru.

Tijekom vikenda policijski službenici su u prometu zatekli 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 2,01 g/kg zabilježena je kod 46-godišnjaka iz Mirkovaca koji je u nedjelju, 26. ožujka, u večernjim satima, kao vozač osobnog vozila prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, dva vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Stacionarne kamere zabilježile su 36 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila